A nyárnak vége, de néhány erdélyi recept még van a tarsolyomban, amelyeket szinte nemis szükséges reformálni. Az egyik ilyen a hagymából készült főétel, magyaros fűszerekkel, én éppen nem rendhagyó módon rizstésztával párosítottam, amely gluténmentes és könnyen emészthető. Ez az étel bármely évszakban megállja a helyét, íme a recept:
Hozzávalók ( 4 fő részére):
1 kg vöröshagyma
2-3 evőkanál kókusz olaj
2 kk himalaya só
1 kk őrölt kömény
1 kk édes, pirospaprika
késhegyni őrölt fekete bors
1 ek. zabliszt vagy barna rizsliszt
1-2 cikk préselt fokhagyma
2 dl víz
200 g rizstészta
200 g füstölt tofu
A hagymát felaprítjuk és a sóval együtt az olajon ledinszteljük, majd adunk hozzá kevés vizet és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, préselt fokhagymát. A zablisztet csomómentesen elkeverjük 1 dl vízben és hozzáaöntjük a hagyma tokányhoz, keverés mellett besűrítjük. Ha szükséges még sózzuk, fűszerezzük. A kockára vágott tofut, kevés sóval és borssal kókuszolajon megpirítjuk, a rizstésztát kifőzzük és a hagymával tálaljuk.
Nyers káposzta saláta gazdagon:
1/2 fej zsenge, édes káposzta
1-2 db paradicsom
1 szál répa
1 kk egész kömény
1 kk himalaya só
1/2 citrom leve
2 evk hidegen sajtolt napraforgó olaj
A káposztát almareszelőn lereszeljük a répával együtt, a paradicsomot kockára vágjuk, megszórjuk a köménnyel. A citrom levét a hidegen sajtolt olajjal, sóval összerázzuk egy kis üvegben és a salátára öntjük. Az üvegben való összerázás a legegyszerűbb módja a dresszingek elkészítéséhez. Finom, zsenge és ropógós saláta, önmagában vagy főétel mellé.
- Ajándék utalványok (1)
- Alacsony GI indexű sütemények (64)
- Amarant (4)
- Aprósütemények (7)
- Aszalt paradicsom (5)
- Baba – Mama (6)
- Brokkoli (10)
- Cékla (4)
- Csokis sütik (6)
- Cukkini (24)
- Desszert (29)
- Egyéb (35)
- Életmódtábor (14)
- Előadások – Szakmai napok (2)
- Előételek (17)
- Eper (3)
- Fagylalt (4)
- Fasírt (9)
- Felfújtak (2)
- Fittanyuka Webcukrászda – Webshop (3)
- Főzőtanfolyamaim (19)
- Gluténmentes (14)
- Gomba (8)
- Gombóc (2)
- Grillparty (4)
- Grillparty – Vendégváró (11)
- Hagyományos ízek (31)
- Hajdina (3)
- Hírek (64)
- Humusz (2)
- Húsvéti receptek (5)
- Italok (5)
- Karácsonyi menü (3)
- Karácsonyi sütemények (6)
- Keleties ízek (9)
- Kelt tészták (8)
- Képeink (2)
- Köles (4)
- Krémek- Pástétomok (12)
- Krumplis receptek (3)
- Lencse (1)
- Levesek (23)
- Lúgosító – Fitt heti menüajánlat (8)
- Média (2)
- Mediterán ízek (15)
- Menükoordináció (4)
- Méregtelenítő – Lúgosító kúrák (25)
- Mozgás (2)
- Padlizsán receptek (6)
- Palacsinta (4)
- Piknik (1)
- Pita (2)
- Piték (4)
- Pohárkrémek (4)
- Reggelik (2)
- Saláta vacsorák (18)
- Sós sütemények (2)
- Spárga (1)
- Spenótos receptek (3)
- Sütemények (6)
- Sütőtök (1)
- Szejtán receptek (4)
- Tippek (1)
- Tofu a tortán (1)
- Tofu a tortán 2010.04.23 (1)
- Tofu ételek (4)
- Torta Rendelés (11)
- Torták (1)
- Zabpelyhes sütemények (3)
- Zeller (1)
Leave Comments