Visszatértem! Az elmúlt napokban végre volt időm a családra, háztartásra és természetesen a főzésre!
Sikeresen véget ért a böjtőm, 10 évet fiatalodtam:), na jó annyit azért nem, de tény, hogy nagyon jól érzem magam. Sikerült a felépítő időszak és azóta is odafigyelek a táplálkozásra, hogy ez az állapot megmaradjon!
Élvezem a piacra járást, tele van friss zöldekkel, minden földi jóval, így akadtam a minap a laskagombára. Mi nagyon ritkán eszünk gombát, viszont most kivételt tettem, mert nagyon ráéheztem egy finom gombaételre!
Hozzávalók:
500 g laskagomba
1 szál póréhagyma
1 szál újhagyma
1-2 evőkanál olíva olaj
1 cikk fokhagyma
300 ml zabtejszín
1/2 kávéskanál tengeri só
A gombát folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, majd felkarikázzuk.
Az olívaolajat felhevítjük és megfuttatjuk rajta a poré és újhagymát, sózzuk, majd miután picit megpuhult, rádobjuk a gombát, alaposan összekavarjuk és fedő alatt kb. 15 -20 percig pároljuk. A laskagombának több idő kell, viszont teljesen puha sosem lesz, mert picit gumis állagú.
Miután már kellő mennyiségű vizet engedett és kb. 20 percig pároltuk , utánna nyakon öntjük a tejszínnel, belepréselünk egy cikk fokhagymát, ha szükséges még sózzuk és keverés mellett még 2-3 percig főzzük.
Tálalás előtt friss, aprított petrezsemzölddel szórtam meg!
Tipp:
Én sűrűn alkalmazon tejszínes raguknál, hogy sűrítem az állagát, hogy ne leves szerű legyen: 1-2 evőkanál kukorica keményítőt 2-3 evőkanál vízzel simmára keverek és hozzáöntöm a raguhoz, majd állandó keverés mellett 1-2 percig főzöm
- Ajándék utalványok (1)
- Alacsony GI indexű sütemények (63)
- Amarant (4)
- Aprósütemények (6)
- Aszalt paradicsom (5)
- Baba – Mama (6)
- Brokkoli (10)
- Cékla (4)
- Csokis sütik (5)
- Cukkini (24)
- Desszert (27)
- Egyéb (33)
- Életmódtábor (14)
- Előadások – Szakmai napok (2)
- Előételek (16)
- Eper (3)
- Fagylalt (4)
- Fasírt (9)
- Felfújtak (2)
- Fittanyuka Webcukrászda – Webshop (3)
- Főzőtanfolyamaim (19)
- Gluténmentes (11)
- Gomba (7)
- Gombóc (2)
- Grillparty (4)
- Grillparty – Vendégváró (9)
- Hagyományos ízek (26)
- Hajdina (3)
- Hírek (64)
- Humusz (2)
- Húsvéti receptek (3)
- Italok (5)
- Karácsonyi menü (3)
- Karácsonyi sütemények (4)
- Keleties ízek (9)
- Kelt tészták (6)
- Képeink (2)
- Köles (4)
- Krémek- Pástétomok (12)
- Krumplis receptek (3)
- Lencse (1)
- Levesek (23)
- Lúgosító – Fitt heti menüajánlat (8)
- Média (2)
- Mediterán ízek (15)
- Menükoordináció (4)
- Méregtelenítő – Lúgosító kúrák (25)
- Mozgás (2)
- Padlizsán receptek (6)
- Palacsinta (4)
- Piknik (1)
- Pita (2)
- Piték (4)
- Pohárkrémek (4)
- Reggelik (2)
- Saláta vacsorák (17)
- Sós sütemények (1)
- Spárga (1)
- Spenótos receptek (3)
- Sütemények (3)
- Sütőtök (1)
- Szejtán receptek (4)
- Tippek (1)
- Tofu a tortán (1)
- Tofu a tortán 2010.04.23 (1)
- Tofu ételek (3)
- Torta Rendelés (11)
- Torták (1)
- Zabpelyhes sütemények (1)
- Zeller (1)
Leave Comments